de Therapie

Bij Kwiek therapie heb je de keuze tussen drie verschillende therapievormen; beeldende therapie, gesprekstherapie en wandeltherapie. Het mooie is dat je niet op voorhand hoeft te kiezen wat jou het meest aanspreekt. In de gratis kennismakingssessie kunnen we samen kijken welk behandeltraject het beste aansluit bij jouw voorkeuren en de hulpvraag. Ook is het mogelijk alle drie de mogelijkheden te combineren in één traject.

Voor wie?

Kwiek is gespecialiseerd in het werken met jongvolwassenen (18 t/m 35 jaar) die vastlopen in het leven. Dit kan veel verschillende oorzaken hebben zoals depressiviteit, burn-out, trauma, relatieproblematiek, persoonlijke knelpunten, faalangst, perfectionisme of identiteitsproblematiek.

Kwiek therapie helpt je in verbinding te komen met je gevoel, je kwaliteiten in te zien en te ontdekken waar je werkelijk gelukkig van wordt. Hierdoor sta je meer in je eigen kracht en ga je met hernieuwde energie, plezier en richting door het leven.

werkwijze

Een behandeltraject is voor iedereen toegankelijk en bestaat meestal uit acht tot veertien sessies van een uur. Omdat ieder mens uniek is, wordt ieder behandeltraject afgestemd op de persoon in kwestie. Hiervoor wordt tijdens het intakegesprek gekeken naar de behoeften en de hulpvraag van jou als persoon. Samen stellen we doelen op en aan de hand daarvan wordt het traject samengesteld. Hierna volgen een aantal sessies, waarna we een evaluatiemoment inplannen. Hierin kijken we of we op de goede weg zijn en of er eventueel aanpassingen nodig zijn. Het einde van het traject ronden we af met een afsluitende sessie waarin we reflecteren op het verloop en de resultaten. Ook staat dan de toepassing en de opbrengst van de therapie centraal.

Tarieven

De kosten zijn inclusief materiaalkosten en vrijgesteld van BTW.

Als je aanvullend verzekerd bent, vergoeden veel zorgverzekeraars (een deel van) de therapie. Een verwijzing van een huisarts is hiervoor niet nodig. Check je polisvoorwaarden voor informatie.

Annulering van gemaakte afspraken worden tot uiterlijk 24 uur van tevoren niet in rekening gebracht.

Review

“Eind 2017 kwam ik bij Wieke in het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht. Daar gaf zij creatieve therapie aan mij. Eerst in groepsverband en ik merkte al gauw dat ik er erg veel baat bij had. We zijn na het groepsproces privé doorgegaan met z’n tweeën. Ik kwam elke week bij Wieke en dat voelde erg fijn. Ze liet me krijten, verven, plakken, knippen, gooien met verf en allerlei andere creatieve processen waardoor ik dichter bij mijn gevoel en mezelf kwam. Ik ging door een hele moeilijke tijd en door de creatieve therapie en de professionele en persoonlijke benadering van Wieke heb ik mezelf teruggevonden. Vaak ging ik met een lach de deur uit en voelde ik heel sterk dat de sessie mij weer op weg had geholpen. Wieke laat je jezelf zijn en daardoor komen er dingen op gang. Ze doet zelf ook vaak mee met het creatieve proces en laat dan ook (bewust) wat stiltes vallen en dat voelde heel prettig. Ik heb er enorm veel aan gehad en ben daarom Wieke ook enorm dankbaar. Ik heb na deze sessies zelf krijt en papier gekocht en na 2 jaar krijt ik nog steeds wanneer ik mijn emoties de vrije loop wil geven.”

K. 30 jaar

F.A.Q.

Dit is een opmerking die we veel horen en ook volkomen begrijpen! Voor beeldende therapie is absoluut geen kunstzinnige ervaring of hoog niveau van creativiteit vereist. Het gaat bij de therapie juist heel erg om het creëren, experimenteren en gaandeweg leren waarbij het proces veel belangrijker is dan het resultaat. Een van de belangrijkste ‘regels’ bij de beeldende therapie is dan ook ‘alles is goed’. Expressie van gevoel en emotie in een beeldend werk, kan natuurlijk ook nooit verkeerd zijn!

Al het materiaal is hier aanwezig. Als we lekker naar buiten gaan in de sessie, is het prettig als je goede schoenen aantrekt!

Het aantal benodigde sessies wordt per persoon afgestemd. Waar de een baat heeft bij een langer traject van bijvoorbeeld twintig sessies, is de ander na drie sessie al klaar. Het gemiddelde voor de beeldende therapiesessies is 8 tot 12 exclusies de intake en de diagnostische sessies.

Als het nodig of prettig is als meer mensen met je meekomen en de sessie bijwonen, is dat natuurlijk geen enkel probleem! Mensen kunnen meekomen als steun en extra oren, maar ook is het soms nodig dat bemiddeling plaatsvindt. Relatie en/of bemiddelingstherapie is een van mijn vele interesses, dus dit is zeker ook een optie!